MVF - konseptet


Energieffektiv oppvarming - Varmepumper - Klima - Miljø - Kjøling

Prosjekt fra A til Å
                                 med Øvre Bergmo som eksempel

Vi har et standardisert konsept som enkelt kan implementeres i de fleste anlegg. Konseptet er grundig utprøvd og leverer garanterte resultat.

Trinn 1: Vi starter prosessen med en befaring av bygget og en utforsking av hvilke behov som eksisterer. I tillegg vil vi kartlegge energi- og effektprofilen til bygget gjennom fyringssesongen. Dette danner grunnlag for vårt tilbud og videre dimensjonering og utforming.

Trinn 2: Etter å ha vunnet et tilbud starter produksjonen av varmepumpemodulene (DMM1000GT) tilknyttet anlegget. Parallelt fullføres prosjekteringen med et komplett BIMet anlegg. Dette gjør det mulig å prefabrikkere rørelement off-site med stor nøyaktighet.

Trinn 3: Brønnpark/brønnparker etableres og samles i kumme. Med vårt brønnkonsept får vi etablert brønnparken på svært begrenset areal noe som vil muliggjøre bruk av områder med kort avstand til fyrsentral.

Trinn 4: Etter å ha fått ferdigprosjekterte rørstrekk kan rørlegger prefabrikkere elementene. Under ombygging vil det ikke bli levert varme til byggene, derfor er en kort nedetid ofte essensielt. I dette prosjektet tappet rørlegger ned anlegget på mandag, fjernet gammel stokkløsning og oppgraderte anlegget til dagens standard for så å igangkjøre anlegget igjen på onsdag. Det vil si 3 dagers nedetid som er en bagatell kontra ombygging på plassen, som kan ta uker.

Trinn 5: Når rørbiten er gjennomført kan varmepumpene installeres. Disse etableres i grupper på maks 6 moduler. I dette tilfelle to grupper på 5. Disse gruppene kobles videre til varmestokk og brønnpark.

Trinn 6: Parallelt med at varmepumpene tilknyttes røranlegget, tilkobles det elektriske og alt av styringssignaler både mot varmepumpene men også mot varmeanlegget som helhet (styringssignal til kjelstyringsskapet).

Trinn 7: Nå kan anlegget idriftsettes og prøvekjøres. Med 7 års garanti vil vi fortsette å følge opp anlegget og rette opp eventuelle feil som skulle oppstå.

Stillingsannonse Salgssjef

Ønsker du å bli vår nye Salgssjef?.

Se stillingsannonsen og informasjon om hvor du kan søke her.

Personvernerklæring

I henhold til nye regler må alle nettsteder vise hvilke personopplysninger som samles inn. Her er vår personvernerklæring.

Det fjerde raskest voksende selskapet

Moderne Varme AS blir rangert som det fjerde raskest voksende teknologiselskapet i Norge i 2016. Les artikkelen fra Fjordabladet her og se Fast 50-listen her.

Ny rammeavtale på plass

Vi er stolte av å kunne meddele at vi har inngått en fireåring avtale med Møre og Romsdal fylkeskommune på leveranse av varmesentraler basert på en helhetlig varmepumpeløsning. Ønsker du å lese mer om hvorfor fylkeskommunen valgte oss så klikk her.

Ny Brosjyre

Les vår brosjyre her og få et innblikk hvordan Moderne Varme AS arbeider for det grønne skifte.